Bergkristal levensboom – 100 mm

17,95

Edelsteen boompjes doen het prima in de slaapkamer voor een goede nachtrust of in een meditatie ruimte voor een veilige verbinding met het spirituele.

Bergkristal

 • Kernwoorden: Genezing – Spiritualiteit – Verlichting
 • Affirmatie: “Ik ben ondergedompeld in eeuwig licht. Het vervult me van binnen en van buiten.”

 

Verlanglijst
Verlanglijst

Uitverkocht

Gratis verzending voor bestellingen boven €80 in België en €100 in Nederland

 • Done Cleansed & charged
 • Done High quality crystals & minerals
 • Done Hand-picked with care
GUARANTEED SAFE CHECKOUT
 • Visa Card
 • MasterCard
 • PayPal
 • Apple Pay
 • chakraspirit
SKU: Bergkristal levensboom - 10cm Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Bergkristal levensboom

Een levensboom wordt wereldwijd de “Tree of live” genoemd. The Tree of Life is een populair en universeel symbool dat meerdere dingen vertegenwoordigt in verschillende culturen en religies. Het symbool behoort niet tot één specifieke cultuur omdat het al eeuwenlang over de hele wereld wordt gebruikt.

De levensboom symboliseert vruchtbaarheid en wedergeboorte, verlichting, wijsheid, balans en harmonie.

Edelsteen boompjes doen het prima in de slaapkamer voor een goede nachtrust of in een meditatie ruimte voor een veilige verbinding met het spirituele. Ze worden gemaakt met diverse soorten edelstenen, ieder met een eigen werking. Dit Edelstenen boompje bevat de edelsteen bergkristal.

Men zegt dat Bergkristal de energiestromen reguleert en vitaliteit geeft. Ook staat deze steen er om bekend dat het de werking van andere stenen versterkt.

De boompjes worden met de hand gemaakt, elke boom is uniek.

 

Bergkristal is de meest voorkomende kleurloze variant van kwarts.

Mythologie

Men kende het Bergkristal ten tijde van het mesolithicum al. Theophrastus noemde het krystallosκρύσταλλος, onder andere vertaald als kristal, van κρύοςkruos, vorst, ijskoud. Het werd in de tijd van het Romeinse Rijk uit de Alpen onder de naam ‘versteend ijs’ op de markt gebracht. Plinius de Oudere maakte er ook melding van. De naam ‘kwarts’ is in 1529 door Georgius Agricola ingevoerd.

Het stond in alle culturen bekend als geneeskrachtig en als toversteen. Bergkristal kon demonen en ziekten verdrijven en werd gebruikt als kracht- en energiegever. Kristallen bollen werden gebruikt voor waarzeggerij.

De volkeren uit het Oosten beschouwden Bergkristal als steen van het geduld en de volmaaktheid. Tibetanen gebruiken Bergkristal om wonden te behandelen.

Werking

Bergkristal heeft een krachtig genezende en reinigende werking.

Het kan hierdoor heel goed ondersteunen bij alle vormen van healing, energetische therapie en spiritueel werk. De steen zuivert het lichaam en de chakra’s en brengt de chakra’s in balans. Het beschermt je energieveld tegen negatieve invloeden zoals bijvoorbeeld straling van mobiele telefoons en computers, negatieve energie van mensen om je heen, milieuvervuiling en wateraders.

Bergkristal stimuleert of kalmeert, afhankelijk van wat er nodig is, en brengt harmonie en balans. Het zorgt voor een heldere, geconcentreerde en scherpe geest en maakt neutraal en onbevooroordeeld en helpt je om (voor)oordelen los te laten.

Fysiek kan Bergkristal voor allerlei klachten gebruikt worden omdat het de natuurlijke balans van het lichaam probeert te herstellen en het immuunsysteem en zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert. Het werkt vitaliserend, verkoelend, koortsverlagend, reinigend, pijnstillend en heeft hierdoor een positieve werking op bijvoorbeeld brandwonden, ontstekingen, zwellingen, allergische reacties, huiduitslag, hoofdpijn, migraine, misselijkheid, diarree en reis- of wagenziekte.

Naast de algemene eigenschappen van Bergkristal, kan de steen geprogrammeerd worden voor elk gewenst doel of affirmatie. Ook versterkt het de werking van andere stenen.

Tenslotte is Bergkristal heel geschikt voor het reinigen van een ruimte of het opladen van stenen.

Verzorging

Bergkristal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Metafysische eigenschappen

 • Chakra: allemaal
 • Sterrenbeeld: allemaal
 • Element: allemaal,  inclusief ether
 • Planeet: allemaal
 • Kernwoorden: Genezing – Spiritualiteit – Verlichting
 • Affirmatie: “Ik ben ondergedompeld in eeuwig licht. Het vervult me van binnen en van buiten.”

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.