Zwarte Obsidiaan Pachamama groot

90,00

hoogte +- 98 mm

  • Kernwoorden: Bescherming – Loslaten – Stabiliteit
  • Affirmatie: “Alle negatieve banden in mijn leven worden verbroken.”

 

Verlanglijst
Verlanglijst

Uitverkocht

SKU: Zwarte Obsidiaan Pachamama groot Categorieën: , , , Tag:

Beschrijving

Zwarte Obsidiaan is opaak zwart van kleur.

Werking

Zwarte Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is maar kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen. De steen vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrag- en denkpatronen en bevordert de doorstroming van energie. De steen kan zeer krachtig werken en door de heftige emoties die naar boven kunnen komen en het feit dat sommige (zelf)inzichten ook erg confronterend kunnen zijn, kunnen gevoelige mensen deze steen beter onder begeleiding van een therapeut gebruiken of voor een andere steen kiezen (of voor een zachter werkende variant zoals Apachetranen of Sneeuwvlok Obsidiaan). Obsidiaan beschermt tegen psychische aanvallen, vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen. Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten.

Verzorging

Zwarte Obsidiaan kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Metafysische eigenschappen

  • Chakra: basis chakra (1e)
  • Sterrenbeeld: schorpioen en steenbok.
  • Kernwoorden: Bescherming – Loslaten – Stabiliteit
  • Affirmatie: “Alle negatieve banden in mijn leven worden verbroken.”

 

Pachamama (van het quechua pacha: aarde en mama: moeder, dus letterlijk vertaald “Moeder Aarde”) is de belangrijkste godheid voor de inheemse bevolking van de centrale Andes van Zuid-Amerika.

Pachamama wordt omschreven als “ze is de Aarde in een diepe zin, bovennatuurlijk: ze is dat van hieronder, maar niet de grond of de geologische aarde, evenmin de christelijke hemel, ze is de kosmografische hemel. Pachamama is alles, ze verklaart alles.

Pachamama is geen eigenlijke scheppende, wel een beschermende godheid; ze beschermt de mens, ze maakt het leven mogelijk en begunstigt de vruchtbaarheid. In ruil voor deze hulp en bescherming is de priester van de Puna Meridional verplicht een deel van wat hij ontvangt aan Pachamama te offeren.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.