Roze Amethist & Mosagaat punt N02

107,00

Roze Amethist & Mosagaat punt

Amethist

 • Kernwoorden: Liefde – Verzorging – Vrouwelijkheid
 • Affirmatie: “De liefde die we zoeken, zit al in ons.”

Mosagaat

 • Kernwoorden: Balans – Overvloed – Positiviteit
 • Affirmatie: “Uit de natuur put ik liefde en kracht.”

1 op voorraad

Verlanglijst
Verlanglijst

Beschrijving

Roze Amethist is een nieuw ontdekte vorm van kwarts uit Argentinië. Het lichtbereik van de steen is licht lila roze tot een dieper getint perzik roze, maar het is anders van toon, helderheid en dichtheid dan dat van Rozenkwarts en Lavendelkwarts. De kleur is het resultaat van insluitsels van Hematiet.

Werking

Amethist werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt. Hierdoor helpt het slechte gewoontes en verslavingen te erkennen en achter je te laten.

Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma’s en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt.

Amethist creëert een veld met lichtenergie om zich heen welke je aura en – als de steen groot genoeg is – een ruimte kan reinigen en beschermen. Het kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden.

Ook helpt het contact maken met hogere energieën en gidsen en is het een goede steen ter ondersteuning van meditatie.

Fysiek heeft Amethist een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, kneuzingen, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen (zoals nachtmerries).

Verzorging

Amethist kan onder invloed van fel zonlicht verkleuren.

Metafysische eigenschappen

 • Chakra: derde oog chakra (6e) en kruin chakra (7e)
 • Sterrenbeeld: waterman, vissen, steenbok en maagd
 • Element: lucht en water
 • Planeet: Jupiter
 • Kernwoorden: Liefde – Verzorging – Vrouwelijkheid
 • Affirmatie: “De liefde die we zoeken, zit al in ons.”

 

Mosagaat kan groen, wit, roze, rood en bruin van kleur zijn.

Werking

Mosagaat werkt aardend, stabiliserend en trekt succes, welvaart en voorspoed aan.

De zachte en voedende energie van deze steen brengt lichaam, geest en ziel terug naar hun natuurlijke, evenwichtige toestand en brengt stabiliteit en rust op al deze niveaus.

Mosagaat is dus heel geschikt om bij je te dragen ter ondersteuning van herstel na ziekte, om tot rust te komen na een periode met veel emotionele onrust of om weer tot jezelf te komen. De steen geeft je het gevoel op je plek te zijn en laat je ware ik naar boven komen. Het laat je de kern en wat écht belangrijk is om je heen en in jezelf zien. Oppervlakkigheden, vooroordelen en zaken die afleiden van de essentie vallen hierbij weg.

De steen helpt angsten (bijvoorbeeld claustrofobie en faalangst), stress, nervositeit en zorgen loslaten, maakt optimistisch en helpt je ontspannen. Het is daarom een heel geschikte steen om te dragen tijdens examens. Het versterkt je verbinding met de natuur en de aarde en is ook heel geschikt om in de aarde te stoppen bij bloemen en planten voor wat extra voeding en bescherming.

Fysiek werkt Mosagaat ontstekingsremmend en heeft het een positieve werking op de weerstand en het immuunsysteem, het lymfestelsel, hart en bloedvaten, de longen, koorts, griep en verkoudheid, (schimmel)infecties, hyperventilatie en stressgerelateerde klachten.

Het dragen van de steen tijdens de zwangerschap heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de foetus en de steen kan ondersteunen tijdens de bevalling.

Verzorging

Mosagaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Metafysische eigenschappen

 • Chakra’s: hart chakra (4e)
 • Sterrenbeeld: Maagd en Tweelingen
 • Element: aarde
 • Planeet: Aarde
 • Kernwoorden: Balans – Overvloed – Positiviteit
 • Affirmatie: “Uit de natuur put ik liefde en kracht.”

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.