Serpentijn trommelsteen – Peru

4,50

Serpentijn

  • Kernwoorden: Aarding – Activeren – Reiniging
  • Affirmatie: “Het goddelijke in mij, eert het goddelijke in jou.”

+- 20 mm – 30 mm – +- 28gr

prijs per stuk

 

40 op voorraad

Verlanglijst
Verlanglijst

Beschrijving

Serpentijn kan lichtgroen tot donkergroen van kleur zijn.

Mythologie

Serpentijn (‘slangensteen’) heeft zijn naam waarschijnlijk te danken aan zijn uiterlijk, dat doet denken aan slangenhuid.

Tot de middeleeuwen werd Serpentijn beschouwd als beschermende steen, die ziekte en hekserij afweert. Met dat doel sneed men er ‘afschrikstenen’ van: amuletten in de vorm van een tronie die de ‘verschrikking’ moest verdrijven.

Werking

Serpentijn maakt flexibel, zowel geestelijk als lichamelijk, en brengt balans. Het helpt negatieve energie en straling buiten houden.

De steen werkt kalmerend bij nervositeit, spanningen en stress en zorgt voor innerlijke rust. Ook bij conflicten bevordert de steen evenwicht en stimuleert tot het sluiten van een compromis. Seksuele problemen veroorzaakt door gespannenheid worden verminderd. Spiritueel bevordert de steen spirituele vermogens en is zeer geschikt om een meditatie te ondersteunen. Het helpt Kundalini energie opstijgen.

Fysiek brengt de steen ook evenwicht. Serpentijn werkt reinigend, ontgiftend, pijnstillend (met name bij spierpijn, rugpijn, menstruatiepijn en kiespijn) en ontkrampend. Het brengt de insulineproductie, het bloedsuikergehalte en het calcium- en magnesium gehalte in balans en remt overmatige verzuring. Hierdoor heeft het een positieve werking op diabetes en hypoglykemie.

De steen heeft een positieve werking op problemen van de ruggengraat, darmen, maag en nieren en vermindert menstruatiepijn en -krampen.

Verzorging

Serpentijn kan beter niet te veel blootgesteld worden aan water.

Metafysische eigenschappen

  • Chakra: alle
  • Sterrenbeeld: Schorpioen en Tweelingen
  • Element: aarde
  • Kernwoorden: Aarding – Activeren – Reiniging
  • Affirmatie: “Het goddelijke in mij, eert het goddelijke in jou.”

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.