From Mother Earth to your home

ChakraSpirit

Healing the world with the power of crystals

Laat je betoveren door de magie van kristallen en edelstenen! Ontdek de kracht van deze prachtige juweeltjes en creëer een harmonieuze en helende omgeving in je huis en werkplek.

Bij ons hebben we met zorg een selectie gemaakt van maximaal 3 stenen voor elk specifiek thema. Waarom 3? Omdat het Latijnse gezegde “omne trium perfectum” (alles wat in drieën komt is perfect, of, elke set van drie is compleet) perfect past bij onze visie.

Het kiezen van het juiste kristal of edelsteen kan soms een uitdaging lijken, gezien de overvloed aan prachtige opties. Maar geloof ons, wanneer een steen direct goed aanvoelt, dan is het de juiste keuze!

Bij het inkopen van onze stenen zijn we buitengewoon selectief. We werken alleen samen met handelaren die geen schade toebrengen aan de natuurlijke omgeving bij het delven van stenen en we eisen dat de stenen ethisch verantwoord worden gewonnen. Bij ontvangst van de stenen reinigen en laden we ze op met liefdevolle energie. Voel je vrij om ze ook zelf te ontladen en weer op te laden zodra ze bij jou thuis zijn!

Hier zijn enkele voorbeelden die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste steen die bij jouw behoeften past. Heb je nog wat extra begeleiding nodig? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag of stellen intuïtief een unieke set stenen voor jou samen.

Voel je een connectie met geboortestenen? Kies dan tussen geboortestenen op basis van jouw geboortemaand of sterrenbeeld. Werk je met de chakra’s? Kies dan voor een edelsteen die verbonden is met een van de zeven chakra’s. Ben je gefascineerd door kleurentherapie of heb je een favoriete kleur? Ontdek dan onze collectie “edelstenen op kleur”.

Laat je betoveren door de pracht en kracht van kristallen en edelstenen, en vind de perfecte metgezel voor jouw reis naar balans en welzijn!

1. Geboortestenen en sterrenbeeld stenen

Geboortestenen per maand

Stap in de magische wereld van geboortestenen! Elke maand heeft zijn eigen unieke edelsteen die traditioneel wordt geassocieerd met geboortedata. Volgens de legende zijn geboortestenen afkomstig van de borstplaat van Aaron, die twaalf edelstenen bevatte die symbool stonden voor de twaalf stammen van Israël. Hoewel er in de loop der tijd enige variatie is ontstaan in de specifieke stenen, behouden geboortestenen nog steeds een speciale betekenis in diverse tradities, gebruiken en overtuigingen.

En wat is jouw geboortesteen? Hieronder vind je een lijst van maandelijkse geboortestenen, passend bij jouw geboortemaand. Als je een bijzondere connectie voelt met jouw geboortesteen, klik dan op de linkjes om al onze prachtige sieraden, edelstenen en andere verwante producten van die steen te ontdekken.

Dompel jezelf onder in de betoverende wereld van jouw geboortesteen en laat je inspireren door de schoonheid en symboliek ervan!

Januari geboortesteen:
Granaat
Februari geboortesteen:
Amethist
Maart geboortestenen:
Aquamarijn en Heliotroop
April geboortestenen:
Diamant en Bergkristal
Mei geboortestenen:
Smaragd en Chrysopraas
Juni geboortestenen:
Parel en Maansteen
Juli geboortestenen:
Robijn en Carneool
Augustus geboortestenen:
Peridoot en Sardonyx
September geboortestenen:
Smaragd en Lapis Lazuli
Oktober geboortestenen:
Opaal en Roze Toermalijn
November geboortestenen:
Gele topaas en Citrien
December geboortestenen:
TurkooisBlauwe Topaas en Tanzaniet

Sterrenbeeld edelstenen

De meeste mensen weten dat er een bepaalde edelsteen is geassocieerd met de maand van hun geboorte, maar de 12 sterrenbeelden zijn ook al zeer lang gekoppeld aan specifieke stenen. Deze staan bekend als dierenriem geboortestenen. Bovendien heeft elke dierenriem verschillende mogelijke bijbehorende geboortestenen, vandaar dat stenen vaak worden aangeduid als “affiniteit hebben met”, in plaats van specifiek te zijn voor een bepaald sterrenbeeld.

Wat zijn jouw bijpassende sterrenbeeld stenen? Met de tabel hieronder kun je kijken welk sterrenbeeld bij jou hoort. Klik op de linkjes om al onze sterrenbeeld producten met bijbehorende stenen te bekijken, als je op het sterrenbeeld klikt kun je de sterrenbeeld producten zien, als je op de stenen klikt zie je alle producten per steensoort. Wil je juist meer informatie over jouw sterrenbeeld, en de betekenis en kenmerken? Klik dan hier.

Waterman – geboren tussen 21 januari en 18 februari
AquamarijnAmazoniet, Maansteen en Turkoois
Vissen – geboren tussen 19 februari en 20 maart
AmethistRegenboog MaansteenFluoriet en Amazoniet
Ram – geboren tussen 21 maart en 20 april
GranaatRode Jaspis, Carneool, Obsidiaan en Hematiet
Stier – geboren tussen 21 april en 21 mei
RozenkwartsMosagaat, Groene Aventurijn en Rookkwarts
Tweelingen – geboren tussen 22 mei en 21 juni
CitrienkwartsBotswana AgaatTijgeroog, Aquamarijn en Serpentijn
Kreeft – geboren tussen 23 juni en 22 juli
CarneoolMaansteen, Blauwe Chalcedoon, Opaal en Rozenkwarts
Leeuw – geboren tussen 24 juli en 23 augustus
Zonnesteen, Tijgeroog, Citrienkwarts, Bergkristal, Carneool en Gele Jaspis
Maagd – geboren tussen 24 augustus en 23 september
Lapis LazuliAmazoniet, Bergkristal, Amethist en Carneool
Weegschaal – geboren tussen 24 september en 23 oktober
Zebra Jaspis, Lepidoliet, Jade, Aquamarijn, Rozenkwarts en Toermalijn
Schorpioen – geboren tussen 24 oktober en 22 november
RhodochrosietSneeuwvlok Obsidiaan, Abrikoos Agaat, Malachiet en Rode Jaspis
Boogschutter – geboren tussen 23 november en 22 december
SodalietLabradoriet en Lapis Lazuli
Steenbok – 22 december en 20 januari
BergkristalSneeuwvlok Obsidiaan, Blauwe Chalcedoon en Rookkwarts

2. Chakra edelstenen

Traditioneel zijn er zeven chakra’s geassocieerd met het fysieke lichaam. Ze zijn uitgelijnd met de wervelkolom en bevinden zich in de basis van de wervelkolom, de onderbuik (sacraal), de zonnevlecht (navel), het hart, de keel, het midden van het voorhoofd tussen je wenkbrauwen (derde oog) en de kruin van het hoofd. Onze chakra’s worden geassocieerd met specifieke kleuren en edelstenen en bepalen ook verschillende aspecten van onze emoties en gedrag.

Gebruik de onderstaande tabel om sieraden, edelstenen en andere geschenken te vinden die zijn gericht op de specifieke chakra’s, en ontdek meer over elk chakra en welk deel van het lichaam het regeert. Chakra genezing is zeer effectief, of je nu chakra stenen gebruikt die zich op specifieke individuele chakra’s richten, of stenen om alle chakra’s in evenwicht te brengen. 

Wortel chakra staat voor een veilig gevoel, houd ons gegrond en stabiel.
Rode jaspisHematiet en Granaat.
Sacraal chakra gaat over onze intimiteit en creatieve expressie.
CarneoolOranje Calciet en Maansteen.
Zonnevlecht chakra staat voor onze innerlijke kracht, emoties en zelfvertrouwen.
CitrienkwartsTijgeroog en Gele Aventurijn.
Hart chakra helpt met relaties, acceptatie en liefde.
Rozenkwarts, Groene Aventurijn en Malachiet.
Keel chakra helpt met verbale communicatie en expressie.
SodalietAquamarijn en Blauwe Chalcedoon.
Derde oog chakra helpt met intuïtie en het hogere bewustzijn.
AmethistLapis Lazuli en Kyaniet.
Kruin chakra gaat over verlichting en spirituele verbindingen. 
BergkristalSeleniet en Lepidoliet.
Je kunt ook aan alle chakra’s tegelijkertijd werken.
Hierbij kun je stenen per chakra uitzoeken die in deze tabel
staan vermeld. De meest toegankelijke combinatie is: Rode JaspisCarneoolCitrien(kwarts)RozenkwartsSodalietAmethist(kwarts) en bergkristal.

3. Edelstenen op kleur

Iedereen wordt beïnvloed door kleuren, vaak meer dan ze zich realiseren. Kleur is nauw verbonden met alle aspecten van ons leven, vooral met zijn visuele aspecten. Het doordringt onze taal, onze cultuur en onze gezondheid. We gebruiken kleuren om ons fysieke welzijn, onze emoties, onze houdingen en onze spirituele ervaringen te beschrijven.

Het is daarom geen wonder dat we ons in het dagelijks leven tot bepaalde kleuren aangetrokken voelen. Of het nu gaat om het kiezen van de kleuren van ons interieur, het dragen van onze volledige outfits en accessoires, de kleur die we kiezen, heeft invloed op ons en anderen.

Kleuren hebben genezende eigenschappen, net zoveel als de edelstenen die die specifieke kleurkenmerken hebben. Wat is jouw favoriete kleur? Zijn er kleuren waar je je op verschillende momenten in je leven bijzonder door aangetrokken voelt? Net als de aantrekkingskracht van bepaalde stenen, kan dit na verloop van tijd weer veranderen voor welke kleur je een bijzonder gevoel voelt.

Kies hieronder een kleur en vind meer informatie over de helende eigenschappen van die kleur, samen met helende sieraden, helende kristallen en edelsteen geschenken die die bepaalde kleur bevatten. 

Rode edelstenen zijn stimulerend en helpen om vitaliteit op fysiek niveau op te bouwen. Ook staan zij voor intimiteit en de bloedsomloop. Blauwe edelstenen zijn verkoelend, kalmerend en ontspannend voor het lichaamssysteem. Zij helpen bij het intellect, leren en zelf expressie. Gele en gouden edelstenen zijn stimulerend, brengen vreugde, plezier, optimisme en vertrouwen. Deze kleur werkt ook nauw samen met de spijsvertering.
Paarse, violet en magentha edelstenen zijn ontgiftend en helpen het lichaam en geest te zuiveren. Ook zorgen zij voor sereniteit, goede meditatie en spiritualiteit. Oranje edelstenen helpen vreugde, wijsheid, productiviteit, ambitie en creativiteit te brengen. Groene edelstenen brengen balans en groei, en staan dicht naast de natuur. Ze zorgen voor rijkdom, verfrissing en regeneratie.
Roze edelstenen zijn verzorgende stenen die tederheid geven, vrouwelijkheid, liefde, romantiek, compassie en acceptatie. Indigo edelstenen helpen bij integratie, zuivering, verbetere (creatieve) visualisatie en intuïtie. Grijze en zilveren edelstenen staan voor moderniteit, professionaliteit en formaliteit. Ze helpen bij individualisme, wijsheid en intellect.
Zwarte edelstenen zijn (spiritueel) beschermend, aardend en versterkend. Vaak absorberen zij ook electromagnetische straling (EMF). Witte en beige edelstenen hebben een reinigende en zuiverende functie. Ook staan zij dicht bij spiritualiteit. Bruine edelstenen staan voor aarding en bieden stabiliteit en ondersteuning.
 


4. De schaal van Mohs

De schaal van Mohs is een schaal die wordt gebruikt om de hardheid van mineralen te classificeren. Het is genoemd naar de Duitse mineraloog Friedrich Mohs, die het in 1812 heeft ontwikkeld. De schaal van Mohs rangschikt mineralen op basis van hun relatieve hardheid ten opzichte van elkaar. Het is een handig hulpmiddel voor geologen, edelsteenkundigen, juweliers en anderen die werken met mineralen en gesteenten.

De schaal van Mohs bestaat uit tien mineralen, elk met een specifieke hardheid. Hier is een overzicht van enkele veelvoorkomende mineralen op de schaal van Mohs:

 1. Talckrijt: Zeer zacht en kan gemakkelijk met een nagel worden bekrast.
 2. Gips: Iets harder dan talk, maar nog steeds vrij zacht. Kan worden bekrast met een vingernagel.
 3. Calciet: Ongeveer zo hard als een koperen munt. Kan worden bekrast met een zakmes.
 4. Fluoriet: Nog harder dan calciet en wordt niet gemakkelijk bekrast.
 5. Apatiet: Kan worden bekrast met een stalen mes.
 6. Orthoklaas veldspaat: Krast glas gemakkelijk en wordt niet bekrast door staal.
 7. Kwarts: Heeft een hardheid van 7 en kan vensterglas bekrassen.
 8. Topaas: Harder dan kwarts en kan het bekrassen.
 9. Korund (Saffier en Robijn): Heeft een hardheid van 9 en is zeer moeilijk te krassen.
 10. Diamant: Het hardste mineraal met een hardheid van 10. Het kan elk ander mineraal op de schaal van Mohs bekrassen.

De schaal van Mohs is gebaseerd op het principe dat een harder mineraal een zachter mineraal kan bekrassen. Dit maakt het een nuttig hulpmiddel om mineralen te identificeren en om te bepalen welke materialen andere materialen kunnen bekrassen. Het is belangrijk op te merken dat de schaal van Mohs alleen de relatieve hardheid van mineralen meet en geen exacte hardheidsmetingen geeft.

 

5. Dichtheid

Dichtheid is een fysische eigenschap die de massa van een stof per eenheid volume beschrijft. Het wordt meestal uitgedrukt in gram per kubieke centimeter (g/cm³) of in kilogram per kubieke meter (kg/m³). Dichtheid is een belangrijke eigenschap omdat het kan helpen bij het identificeren van materialen en het begrijpen van hun gedrag in verschillende omgevingen.

Hier zijn enkele belangrijke punten met betrekking tot dichtheid:

 1. Bepaling van dichtheid: De dichtheid van een materiaal wordt berekend door de massa van een bepaalde hoeveelheid van dat materiaal te delen door het volume dat het inneemt. De formule is: Dichtheid (ρ) = Massa (m) / Volume (V).

 2. Eenheden: Dichtheid wordt vaak uitgedrukt in g/cm³ of kg/m³, afhankelijk van het gekozen meetsysteem. Bijvoorbeeld, de dichtheid van water is ongeveer 1 g/cm³ of 1000 kg/m³.

 3. Dichtheid en drijfvermogen: Dichtheid speelt een cruciale rol in het begrijpen van drijfvermogen. Voorwerpen zullen drijven in een vloeistof als hun gemiddelde dichtheid lager is dan die van de vloeistof, en ze zullen zinken als hun dichtheid hoger is.

 4. Dichtheid van materialen: Materialen hebben verschillende dichtheden. Bijvoorbeeld, metalen zoals lood en goud hebben hoge dichtheden, terwijl lichte materialen zoals lucht en helium lage dichtheden hebben.

 5. Toepassingen: Dichtheid is nuttig in verschillende wetenschappelijke disciplines, zoals de chemie, geologie, en techniek. Het wordt gebruikt bij het karakteriseren van materialen, het ontwerpen van gebouwen en structuren, en het begrijpen van het gedrag van vloeistoffen en gassen.

 6. Dichtheid en temperatuur: Dichtheid kan variëren met de temperatuur. Bij hogere temperaturen nemen de meeste stoffen meestal in volume toe, wat hun dichtheid kan verminderen. Bij lagere temperaturen kunnen de meeste stoffen krimpen en hun dichtheid verhogen.

Dichtheid is een belangrijk concept in de natuurwetenschappen en heeft tal van praktische toepassingen in het dagelijks leven en verschillende industrieën. Het helpt bij het begrijpen van de eigenschappen en gedragingen van verschillende materialen.