Er zijn zoveel mogelijkheden met edelstenen, maar waar begin je? Op deze pagina staan een paar mogelijkheden uitgelegd die je kunnen helpen met kiezen.

Kies je steen uit

Stenen zijn uniek en verschillend in grootte, textuur, kleur, vibratie, zwaarte en nog veel meer specificaties. Voor sommigen kan bergkristal de ideale edelsteen zijn, voor anderen weer een agaat soort. Heb je wat hulp nodig bij het selecteren van jouw eigen edelstenen? Neem dan een kijkje op de pagina: Hoe kies ik de juiste steen uit? Welke edelsteen past bij mij?.

Er zijn veel boeken en internetartikelen die je kunnen helpen met het werken met edelstenen, en je kunt net zo ver gaan met studeren totdat je de ideale steen in tekst voor jezelf hebt gevonden, maar onthoud, volg ook je eigen intuïtie, de steen waardoor jij je het meeste voelt aangetrokken is de steen voor jou!

Edelstenen dragen

Hoe vaker je in aanraking bent met edelstenen, hoe vaker je hun energie kunt ervaren, dus het is een slimme strategie om ze te dragen en met je mee te nemen de dag door. Voor velen kan een steen die je meeneemt ook een reminder zijn voor de dag voor degenen die gebruik maken van affirmaties en intenties.

Bijvoorbeeld, je wil je even meer geaard voelen in een bepaalde situatie, kun je een aardende steen dragen of meenemen. Door het gewicht van de steen kun je opmerkzaam blijven en jezelf herinneren dat je terug in het hier en nu moet keren.

Tegenwoordig zitten kristallen ook in veel producten in ons dagelijks leven, bijvoorbeeld sieraden en schoonheidsproducten. Als het dragen van stenen niet jouw ding is, of je hebt een functie of werk waarbij je geen sieraden mag dragen, kun je er ook voor kiezen om stenen in je kleding of in je tas mee te nemen.

Zakstenen zijn een ideale optie om in zakken van kleding te stoppen. Veel vrouwen dragen ook stenen mee in hun BH. Zo kun je, indien je het wenst, de hele dag stenen met je meedragen.

Edelstenen bij meditatie en het ontwikkelen van spiritualiteit

Een uitstekende manier om gebruik te maken van edelstenen is tijdens meditaties. Tevens is dit ook een van de beste manieren om kennis te maken met jouw edelsteen. Stenen kunnen je helpen bij het ontwikkelen van jouw spiritualiteit, een dieper bewustzijn en innerlijke vrede. Spiritualiteit wordt door iedereen weer anders ervaren op een persoonlijke manier, wat voor jou goed voelt, is goed.

Edelstenen kunnen je helpen om beter contact te maken met je eigen intuïtie en subtiele berichten uit het universum te horen. Verschillende stenen hebben ook verschillende eigenschappen die je hierbij kunnen helpen.

Je kunt oefenen met elke steen in jouw omgeving waartoe je je aangetrokken voelt. Je kunt gebruik maken van stenen die je op bepaalde chakra punten op je lichaam neer kunt leggen. Bijvoorbeeld het derde oog chakra: leg tijdens een meditatie een steen van je keuze op je 3e oog – iets tussen en boven de wenkbrauwen. Als je hierbij comfortabel ligt, kun je ook ontspannen en focussen zonder dat je word afgeleid door een vallende steen.

Vraag met een liefdevolle uitnodiging het kristal om je te helpen, je bewustzijn te vergroten en op te merken hoe je je voelt. Sommige mensen ervaren sterke lichamelijke sensaties, terwijl anderen helemaal niets voelen. Sommige stenen werken snel en hebben een hoge vibratie, sommige werken langzaam met een lage vibratie.

Edelstenen in huis en feng shui

De energie van uw huis opruimen en verhogen is net zo eenvoudig als een paar stenen in de ruimte te zetten. Ze verhogen niet alleen de sfeer, maar ze zorgen ook voor een prachtig decor in elke kamer. Je kunt een kristal in je werkruimte op je bureau zetten naast je computer of beeldscherm. Gebruik een grote geode als middelpunt van een ruimte, bijvoorbeeld op een (salon)tafel of tv meubel.

Ook kun je een altaar creëren met al je kristallen en meer spirituele artikelen zoals tarotkaarten, palo santo, kruiden, etherische olieën en meer.

Sommige mensen zetten bepaalde stenen neer in hun slaapkamer op hun nachtkastje die de slaapkwaliteit bevorderen. Zoutlamp stenen zijn prettig voor het zicht ‘s avonds als het begint te schemeren en donker is, aangezien zij een subtiel licht uitzenden wat minder fel is dan gewone lampen.

Stenen kunnen ook in wandmeubels en decor worden neergezet als sfeervolle decoratie, maar je kunt ook specifieke stenen neerzetten naast modems en andere elektronische apparaten voor hun eigenschappen om elektromagnetische straling op te zuigen.

Stenen kunnen ook een erg aantrekkelijke toevoeging zijn voor degenen die werken met feng shui in het huis. Stenen hebben bepaalde eigenschappen en zullen ten goede komen als ze in bepaalde delen van het huis worden geplaatst. Voor een optimale en harmonieuze energiestroom in het huis kun je er voor kiezen om een samenwerking aan te gaan met iemand die zich hierin heeft gespecialiseerd.

Edelstenen voor planten en in de tuin

Planten zijn erg prettig om in huis te hebben, en stenen in plantenbakken en potjes plaatsen, of er naast, is een zeer harmonieus partnerschap tussen steen en plant. De natuur komt weer bij elkaar terug. Net als stenen zenden planten hun eigen energetische signatuur uit. Een plant met een steen combineren kan de plant ten goede komen.

De plant zal het kristal reinigen, het kristal zal de plant verrijken, de planten zullen gedijen en de omgeving wordt gezuiverd. Kies de stenen waar je naartoe wordt geleid, en vraag het zelfs rechtstreeks aan de plant, totdat je een drang voelt tot positieve bevestiging. Je kunt de kristallen in het aarde bij de plant plaatsen of rond de bak als het gekozen kristal te groot is.

Sommige mensen plaatsen een grote steen in de tuin, als decoratief stuk, sterk middelpunt van de tuin of een prettige belevenis tijdens een (groeps)meditatie of rituelen buitenshuis. Naast ruwe stukken zijn er natuurlijk ook gepolijste stenen tuinmeubilair en decoraties beschikbaar. Stenen kunnen ook een erg aantrekkelijke toevoeging zijn voor degenen die werken met feng shui in de tuin.

Stenen hebben bepaalde eigenschappen en zullen ten goede komen als ze in bepaalde delen van de tuin worden geplaatst. Voor een optimale en harmonieuze energiestroom in de tuin kun je er voor kiezen om een samenwerking aan te gaan met iemand die zich hierin heeft gespecialiseerd.