Gouden driehoek trommelsteen

12,00

De Gouden Driehoek is een combinatie van drie specifieke kristallen, namelijk Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts, die samen worden gebruikt om een positieve energiestroom te bevorderen. De energie van deze drie kristallen vult elkaar aan en harmoniseert zo goed dat deze combinatie de naam Gouden Driehoek heeft gekregen.

Amethist

 • Kernwoorden: Intuïtie – Inzicht – Spiritualiteit
 • Affirmatie: “Ik ben verbonden met de wijsheid van het universum.”

Bergkristal

  • Kernwoorden: Genezing – Spiritualiteit – Verlichting
  • Affirmatie: “Ik ben ondergedompeld in eeuwig licht. Het vervult me van binnen en van buiten.”

Rozenkwarts

 • Kernwoorden: Liefde – Mededogen – Vergeving
 • Affirmatie: “Ik ben gevuld met liefdevolle compassie naar mezelf en anderen.”

14 op voorraad

Verlanglijst
Verlanglijst

Gratis verzending voor bestellingen boven €80 in België en €100 in Nederland

 • Done Cleansed & charged
 • Done High quality crystals & minerals
 • Done Hand-picked with care
GUARANTEED SAFE CHECKOUT
 • Visa Card
 • MasterCard
 • PayPal
 • Apple Pay
 • chakraspirit

Beschrijving

Gouden driehoek kralenarmband 8 mm

De Gouden Driehoek stenen is een concept in de wereld van kristal healing en energiewerk dat verwijst naar een combinatie van drie specifieke edelstenen die samen worden gebruikt om positieve energieën te bevorderen en negatieve energieën af te weren.

De drie edelstenen die in de Gouden Driehoek worden gebruikt zijn: Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts.

Amethist wordt geassocieerd met het derde oog en de kruin chakra’s en wordt vaak gebruikt voor spirituele ontwikkeling en transformatie. Het heeft een rustgevende en kalmerende energie die helpt om negatieve gedachten en gevoelens te verminderen en emotionele balans te bevorderen.

Bergkristal is een krachtige energieversterker en wordt geassocieerd met de kruin chakra en de helderheid van geest. Het helpt bij het versterken van de aura, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van helderheid van denken.

Rozenkwarts staat bekend als de steen van liefde en wordt geassocieerd met het hartchakra. Het heeft een kalmerende en geruststellende energie die de emoties kan verzachten en de liefdevolle energie kan bevorderen.

Samen worden deze drie stenen de Gouden Driehoek genoemd en worden ze vaak samen gebruikt om een balans van positieve energieën te creëren, het verminderen van stress en angst en het bevorderen van harmonie en welzijn. Het wordt ook vaak gebruikt als een decoratief element in huizen en kantoren om de ruimte te vullen met positieve energieën.

Amethist is een paarse kwartssoort.

Werking

Amethist werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust.

Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt. Hierdoor helpt het slechte gewoontes en verslavingen te erkennen en achter je te laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma’s en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt.

Amethist creëert een veld met lichtenergie om zich heen welke je aura en – als de steen groot genoeg is – een ruimte kan reinigen en beschermen.

Het kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden. Ook helpt het contact maken met hogere energieën en gidsen en is het een goede steen ter ondersteuning van meditatie.

Fysiek heeft Amethist een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, kneuzingen, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen (zoals nachtmerries).

Verzorging

Amethist kan onder invloed van fel zonlicht verkleuren.

Metafysische eigenschappen

 • Chakra: voorhoofd chakra (6e) en kruin chakra (7e)
 • Sterrenbeeld: waterman, maagd en vissen
 • Kernwoorden: Intuïtie – Inzicht – Spiritualiteit
 • Affirmatie: “Ik ben verbonden met de wijsheid van het universum.”

Bergkristal is de meest voorkomende kleurloze variant van kwarts.

Mythologie

Men kende het Bergkristal ten tijde van het mesolithicum al. Theophrastus noemde het krystallosκρύσταλλος, onder andere vertaald als kristal, van κρύοςkruos, vorst, ijskoud. Het werd in de tijd van het Romeinse Rijk uit de Alpen onder de naam ‘versteend ijs’ op de markt gebracht. Plinius de Oudere maakte er ook melding van. De naam ‘kwarts’ is in 1529 door Georgius Agricola ingevoerd.

Het stond in alle culturen bekend als geneeskrachtig en als toversteen. Bergkristal kon demonen en ziekten verdrijven en werd gebruikt als kracht- en energiegever. Kristallen bollen werden gebruikt voor waarzeggerij.

De volkeren uit het Oosten beschouwden Bergkristal als steen van het geduld en de volmaaktheid. Tibetanen gebruiken Bergkristal om wonden te behandelen.

Werking

Bergkristal heeft een krachtig genezende en reinigende werking.

Het kan hierdoor heel goed ondersteunen bij alle vormen van healing, energetische therapie en spiritueel werk. De steen zuivert het lichaam en de chakra’s en brengt de chakra’s in balans. Het beschermt je energieveld tegen negatieve invloeden zoals bijvoorbeeld straling van mobiele telefoons en computers, negatieve energie van mensen om je heen, milieuvervuiling en wateraders.

Bergkristal stimuleert of kalmeert, afhankelijk van wat er nodig is, en brengt harmonie en balans. Het zorgt voor een heldere, geconcentreerde en scherpe geest en maakt neutraal en onbevooroordeeld en helpt je om (voor)oordelen los te laten.

Fysiek kan Bergkristal voor allerlei klachten gebruikt worden omdat het de natuurlijke balans van het lichaam probeert te herstellen en het immuunsysteem en zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert. Het werkt vitaliserend, verkoelend, koortsverlagend, reinigend, pijnstillend en heeft hierdoor een positieve werking op bijvoorbeeld brandwonden, ontstekingen, zwellingen, allergische reacties, huiduitslag, hoofdpijn, migraine, misselijkheid, diarree en reis- of wagenziekte.

Naast de algemene eigenschappen van Bergkristal, kan de steen geprogrammeerd worden voor elk gewenst doel of affirmatie. Ook versterkt het de werking van andere stenen.

Tenslotte is Bergkristal heel geschikt voor het reinigen van een ruimte of het opladen van stenen.

Verzorging

Bergkristal kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Metafysische eigenschappen

  • Chakra: allemaal
  • Sterrenbeeld: allemaal
  • Element: allemaal,  inclusief ether
  • Planeet: allemaal
  • Kernwoorden: Genezing – Spiritualiteit – Verlichting
  • Affirmatie: “Ik ben ondergedompeld in eeuwig licht. Het vervult me van binnen en van buiten.”

Rozenkwarts is een roze kwartssoort.

Werking

Rozenkwarts is traditioneel de steen van de liefde. Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor familie en vrienden, spirituele liefde en liefde voor jezelf. Het trekt liefde aan, helpt je om lief te hebben en om je open te stellen voor het ontvangen van liefde.

Rozenkwarts bevordert vergeving, empathie, compassie en tolerantie, naar zowel anderen als jezelf. Hierdoor helpt het van jezelf houden en jezelf accepteren zoals je bent en vermindert het eenzaamheid. Daarnaast werkt de steen kalmerend bij boosheid, angst of stress en bevordert het geestelijke rust en emotionele genezing bij bijvoorbeeld trauma’s en verlies.

Als Rozenkwarts in een ruimte geplaatst wordt, brengt het liefde, harmonie en rust. De steen wordt vaak gekoppeld aan de energie van Maria en Quan Yin.

Rozenkwarts heeft een positieve werking op het hart en de bloedvaten, hoge bloeddruk, brandwonden, borst, longen, vruchtbaarheidsproblemen, apathie, duizeligheid, verwarring, vergeetachtigheid, dementie, ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson en stressgerelateerde klachten en aandoeningen (zoals overspannenheid of burn-out). De steen is ook heel geschikt voor baby’s en kinderen.

Verzorging

Rozenkwarts kan in principe op alle manieren gereinigd en opgeladen worden maar fel zonlicht kan de kleur van Rozenkwarts doen verbleken.

Metafysische eigenschappen

 • Chakra: hart chakra (4e)
 • Sterrenbeeld: stier, kreeft en weegschaal
 • Element: water
 • Planeet: Venus
 • Kernwoorden: Liefde – Mededogen – Vergeving
 • Affirmatie: “Ik ben gevuld met liefdevolle compassie naar mezelf en anderen.”

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.