Rhodoniet hart – Madagaskar – 312gr

31,00

Rhodoniet hart

  • Kernwoorden: Dankbaarheid – Genezing – Medelijden
  • Affirmatie: “Ik ben dankbaar voor mijn gezondheid en voortdurende genezing.”

+- 79 mm x 70 mm – dikte 30 mm

1 op voorraad

Verlanglijst
Verlanglijst

Beschrijving

Rhodoniet is roze van kleur meestal met zwarte vlekken of aders.

De naam van het mineraal Rhodoniet is afgeleid van het Griekse rhodon, dat “roze” betekent.

Van oudsher schrijft men Rhodoniet magische krachten toe. Men maakte er siervoorwerpen, vazen en sarcofagen van. In de 16de eeuw werd Rhodoniet beschouwd als steen van geluk en vrolijkheid, hij vrolijkte het hart op, versterkte het gemoed, verstevigde het eergevoel en verbeterde het geheugen.

Werking

Rhodoniet bevordert herstel.

Het kan ondersteunend werken bij het verlies van een dierbare, een scheiding, liefdesverdriet, langdurige ziekte, mishandeling en trauma’s. Het werkt kalmerend, vermindert angst en helpt jezelf accepteren en van jezelf houden. Het helpt je hoofd koel houden en je balans terugvinden in een crisis, ruzie, noodsituatie of een andere situatie waarin je overbelast wordt.

Daarnaast stimuleert het begrip, empathie, vergeving en liefde en vermindert ergernis, boosheid en agressie. Het is daarom een goede steen voor (vriendschappelijke) relaties en voor mensen en kinderen die makkelijk hun geduld verliezen en regelmatig in conflicten belanden.

Het verbetert ook je interne radar voor gevaar en voor mensen die zich anders voordoen dan ze zijn en geen zuivere intenties hebben.

Ook fysiek bevordert het herstel. Het werkt bloedstelpend, stimuleert wondgenezing en het zelfgenezend vermogen van het lichaam en vermindert bloedingen, kneuzingen, blauwe plekken en littekens. Het heeft daarnaast een positieve werking op het hart, de bloedsomloop, het gehoor, de botten, insectenbeten, m.s., auto immuunziektes, zenuwpijn, artritis, ziekte van Parkinson, huidallergieën en kan ondersteunen bij de genezing van een maagzweer.

Verzorging

Rhodoniet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Metafysische eigenschappen

  • Chakra: hart chakra (4e)
  • Sterrenbeeld: Leeuw, Ram en Stier
  • Element: aarde
  • Planeet: Venus
  • Kernwoorden: Dankbaarheid – Genezing – Medelijden
  • Affirmatie: “Ik ben dankbaar voor mijn gezondheid en voortdurende genezing.”

Een hart wordt gebruikt als het primaire symbool dat liefde vertegenwoordigt op alle niveaus.

Tegenwoordig wordt het hartsymbool erkend, niet alleen als een symbool van liefde, maar ook van mededogen, vreugde en naastenliefde. Het wordt vaak gebruikt om de morele, emotionele, spirituele en zelfs de intellectuele substantie van een persoon te symboliseren. Er wordt naar het hart verwezen en aangenomen dat het de kern is van iemands menselijkheid.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.