Sardonyx sculptuur – 142gr

17,00

Sardonyx

 • Kernwoorden: Aarding – Balans – Bescherming
 • Affirmatie: “Ik ben gegrond, beschermd en in balans. Ik omarm mijn innerlijke kracht en leef met moed en vreugde.”

+- 42 mm  x +- 19 mm – hoogte +- 73 mm

 

1 op voorraad

Verlanglijst
Verlanglijst

Gratis verzending voor bestellingen boven €80 in België en €100 in Nederland

 • Done Cleansed & charged
 • Done High quality crystals & minerals
 • Done Hand-picked with care
GUARANTEED SAFE CHECKOUT
 • Visa Card
 • MasterCard
 • PayPal
 • Apple Pay
 • chakraspirit

Beschrijving

Sardonyx is rood, bruin, zwart of wit van kleur en heeft gestreepte banden van witte en bruine, rode of zwarte kleuren.

Mythologie

De naam “Sardonyx” is afgeleid van het Griekse woord “sardonyx,” dat op zijn beurt is afgeleid van de naam van een edelsteen genaamd “sard,” en het Griekse woord “onux,” wat “nagel” of “klauw” betekent. De term “sard” verwijst naar een andere variëteit van Chalcedoon die van nature roodbruin tot roodoranje van kleur is. In de oudheid werd sard vaak gebruikt om zegelstenen te maken, die werden gebruikt om documenten te verzegelen en te identificeren. Deze stenen werden vaak in een zetelring geplaatst, waarbij de term “Sardonyx” werd bedacht om te verwijzen naar stenen met afwisselende lagen van sard en andere kleuren van chalcedoon, zoals wit, bruin, zwart of rood.

Werking

Sardonyx is een kristal met een krachtige spirituele werking en helende eigenschappen. Het staat bekend om zijn grondende eigenschappen, waardoor je een sterke verbinding met de aarde kunt ervaren en stevig in het hier en nu kunt staan. Het biedt bescherming tegen negatieve energieën en creëert een energetisch schild om je heen.

Daarnaast bevordert Sardonyx balans en harmonie op spiritueel niveau. Het helpt bij het in evenwicht brengen van de energiecentra (chakra’s) en het bevorderen van de stroming van levensenergie. Het verzacht innerlijke conflicten en helpt je bij het vinden van harmonie tussen verschillende aspecten van jezelf.

Sardonyx stimuleert zelfbeheersing en discipline. Het ondersteunt de ontwikkeling van innerlijke kracht, wilskracht en moed. Het helpt je vastberaden en gefocust te blijven bij het nastreven van je doelen en het overwinnen van uitdagingen.

Daarnaast versterkt Sardonyx de intuïtie en helpt het je beter af te stemmen op je innerlijke wijsheid. Het kan helderheid bieden op zowel spiritueel als praktisch niveau, en je helpen beslissingen te nemen die in overeenstemming zijn met je hogere zelf.

Sardonyx heeft ook een vrolijke en positieve energie. Het kan je humeur verbeteren, negatieve gedachten transformeren en een gevoel van vreugde en optimisme bevorderen. Het helpt je om negativiteit los te laten en je te richten op positieve aspecten van het leven.

Het is belangrijk om op te merken dat de spirituele werking van sardonyx persoonlijk kan variëren. Je kunt intuïtief met het kristal werken, het bij je dragen, ermee mediteren of het in je omgeving plaatsen om de specifieke effecten voor jezelf te ervaren.

Vindplaatsen

Sardonyx wordt vooral gevonden in Brazilië (Rio Grande do Sul), Duitsland, India (Karnataka, Tamil Nadu en Maharashtra), Madagaskar en de Verenigde Staten (Arizona, Montana en Oregon).

Verzorging

Sardonyx kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Chemische eigenschappen

 • Samenstelling: SiO2
 • Hardheid: 6,5 – 7 op de schaal van Mohs
 • Dichtheid: 2,58 – 2,64 g/cm³

Metafysische eigenschappen

Chakra: wortel chakra (1e)
Sterrenbeeld: Leeuw, Ram en Steenbok
Planeet: Saturnus
Element: vuur
Kernwoorden: Focus – Kracht – Overvloed
Affirmatie: “Ik manifesteer alles wat ik wens, ik geloof in mijn dromen.”

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.