Gouden Tijgeroog Drievoudige Maan met pentakel

24,00

Gouden Tijgeroog Drievoudige Maan met pentakel

Het “Drievoudige Maan” symbool, ook wel bekend als de “Triple Moon”, is een krachtig en betekenisvol symbool in veel spirituele tradities. In het midden van het “Drievoudige Maan” symbool bevindt zich een pentakel, een vijfpuntige ster.

+- 86 mm x +- 32 mm – dikte +- 14 mm

 

 

3 op voorraad

Verlanglijst
Verlanglijst

Gratis verzending voor bestellingen boven €80 in België en €100 in Nederland

 • Done Cleansed & charged
 • Done High quality crystals & minerals
 • Done Hand-picked with care
GUARANTEED SAFE CHECKOUT
 • Visa Card
 • MasterCard
 • PayPal
 • Apple Pay
 • chakraspirit

Beschrijving

Gouden Tijgeroog Drievoudige Maan met pentakel

Het “Drievoudige Maan” symbool, ook wel bekend als de “Triple Moon”, is een krachtig en betekenisvol symbool in veel spirituele tradities. Het bestaat uit drie maansikkelvormen die de verschillende fasen van de maan vertegenwoordigen: was, vol en afnemend. Dit symboliseert de cyclische aard van het leven, zoals geboorte, groei, volheid, afname en wedergeboorte.

In het midden van het “Drievoudige Maan” symbool bevindt zich een pentakel, een vijfpuntige ster. De pentakel heeft diepe esoterische betekenissen en wordt vaak geassocieerd met mystiek en magie. Het symboliseert de vijf elementen: aarde, lucht, water, vuur en ether. Het samenvoegen van het pentakel met de “Triple Moon” creëert een krachtige uitdrukking van vrouwelijke en mannelijke energieën, cycli van de natuur en spirituele verbinding.

Dit symbool wordt vaak gebruikt in moderne hekserij, paganisme en andere spirituele praktijken. Het herinnert ons eraan dat alles in het leven cyclisch is en onderling verbonden, en het nodigt uit tot een diep begrip van de natuurlijke ritmes en krachten van het universum.

Gouden Tijgeroog is goudbruin van kleur, streperig en ondoorschijnend.

Tijgeroog wordt zo genoemd omdat de steen een lichtreflectie heeft die aan het oog van een tijger doet denken.

Mythologie

Tijgeroog staat bekend als een van de oudste talismannen die de mens ooit heeft gebruikt. In verschillende culturen zowel vandaag als in het verleden werd de steen beschouwd als een soort van alziend en alwetend oog. De drager kreeg de kracht om alles en iedereen te zien, al was het door gesloten deuren en muren heen.

Bij de Egyptenaren was het daarnaast de beschermende kracht die een belangrijke rol speelde. In de Oosterse mythologie werd de steen in verband gebracht met de magische krachten van de tijger.

Werking

Gouden Tijgeroog werkt beschermend en aardend en brengt harmonie en balans.

Het trekt geluk, voorspoed en succes aan. Het versterkt (zelf)vertrouwen, zelfinzicht, moed, doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid, optimisme en een gevoel van eigenwaarde.

Het maakt creatief en productief, helpt geconcentreerd werken en zet aan tot actie. Hierdoor is het een goede steen om te dragen bij studie, examens en praktische projecten.

Gouden Tijgeroog werkt ondersteunend bij angsten, fobieën, nachtmerries en overprikkeling.

Fysiek werkt de steen stabiliserend, ontkrampend en pijnstillend. Het heeft een positieve werking op het hormoonstelsel, het zenuwstelsel, de voortplantingsorganen en vruchtbaarheid, de maag, de galblaas, de wervelkolom, de ogen, de luchtwegen, de keel, verkoudheid, astma en hyperventilatie.

Gouden Tijgeroog kan ondersteunend werken bij depressieve klachten, schizofrenie en persoonlijkheidsstoornissen.

Verzorging

Gouden Tijgeroog kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Metafysische eigenschappen

 • Chakra: sacraal chakra (2e) en zonnevlecht chakra (3e)
 • Sterrenbeeld: Leeuw en Steenbok
 • Element: aarde en vuur
 • Planeet: Zon
 • Kernwoorden: Moed – Vitaliteit – Vertrouwen
 • Affirmatie: “Ik verwacht dat er vandaag iets geweldig met mij gebeurt.”

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.