Topaas trommelsteen

8,50

Topaas

 • Kernwoorden: Rustig – Vergevingsgezind – Vrijgevig
 • Affirmatie: “Ik ben puur, mooi en straal.”

+- 20 mm – +- 35 mm

prijs per stuk

 

 

36 op voorraad

Verlanglijst
Verlanglijst

Gratis verzending voor bestellingen boven €80 in België en €100 in Nederland

 • Done Cleansed & charged
 • Done High quality crystals & minerals
 • Done Hand-picked with care
GUARANTEED SAFE CHECKOUT
 • Visa Card
 • MasterCard
 • PayPal
 • Apple Pay
 • chakraspirit

Beschrijving

Topaas kan wit, goudgeel, blauw, rood of bruin van kleur zijn.

Mythologie

Topaas stond in de oude culturen van Europa en India bekend als steen van Jupiter. Het vertegenwoordigde heerschappij over het eigen leven, de eigen ontplooiing en wijsheid. In Mexico werd het gebruikt om de waarheid te ontdekken in geval van onenigheid en ruzie.

Werking

Topaas trekt geluk, voorspoed en liefde aan.

Het geeft een goed gevoel en helpt je bij het waarmaken van je dromen en het bereiken van doelen die je voor jezelf gesteld hebt.

Het trekt welvaart en rijkdom aan als je intentie zuiver is en het een hoger doel dient. Topaas helpt je om liefde te vinden, verbetert en versterkt bestaande relaties en vriendschappen en stimuleert wederzijdse trouw en eerlijkheid.

Het helpt je de waarheid zien, ook in jezelf, en helpt manipulatie, bedrog en onzuivere mensen herkennen. Het maakt wijs, moedig en zachtaardig en stimuleert vergeving en het loslaten van negativiteit.

Het is heel geschikt om te gebruiken bij visualiseren, manifesteren en meditatie.

Fysiek heeft Topaas een positieve werking op de algehele gezondheid. Het versterkt de zenuwen, bevordert de opname van voedingstoffen en stimuleert de stofwisseling. Het heeft een positieve werking op de spijsvertering, smaak, psychische stoornissen, eetstoornissen (met name anorexia) en snurken.

Topaas is heel geschikt om te gebruiken in de vorm van edelsteenwater.

Naast de algemene eigenschappen van Topaas hebben Blauwe Topaas, Witte Topaas en Gele Topaas de volgende aanvullende eigenschappen:

Blauwe Topaas werkt vooral op de geest in. Het maakt de geest helder en geconcentreerd en verbetert de verwerking en opname van informatie.

Het is een goede steen om te dragen bij studie en examens. Het brengt daarnaast de emoties in balans en kalmeert bij boosheid, stress en zorgen.

Het stimuleert alle vormen van creativiteit en kan helpen als je inspiratie nodig hebt. De steen verbetert communicatieve vaardigheden, zelfexpressie en vermindert angst voor spreken in het openbaar. Ook mediumschap en spirituele communicatie, met bijvoorbeeld gidsen en engelen, worden bekrachtigd door deze steen.

Fysiek werkt Blauwe Topaas bloeddruk verlagend en heeft een positieve werking op ogen, oren, keel, nek, schedel, hoofdpijn en migraine, kaken, spraakproblemen en op stress gerelateerde klachten zoals overspannenheid en een burn-out.

De zuiverende energie van Witte Topaas reinigt de aura en heeft een helende werking op de ziel en maakt de geest helder.

Het helpt negativiteit omzetten in positiviteit en geeft vertrouwen in je levenspad. Het stimuleert spirituele kracht, spirituele ontwikkeling en spirituele inzichten, zoals het vinden van je zielendoel, onder begeleiding van je gidsen, engelen of krachtdier.

Het helpt positieve intenties bekrachtigen en is heel geschikt om te gebruiken bij affirmaties.

Fysiek bevordert Witte Topaas genezing en kan ondersteunen bij emfyseem, taaislijmziekte, astma, allergieën, verkoudheid, griep en longontsteking.

Gele Topaas stimuleert persoonlijke kracht en ontwikkeling.

Het helpt je dromen waarmaken en trekt succes, liefde en overvloed aan. De steen geeft vertrouwen, maakt positief, optimistisch en stimuleert liefde, empathie en zelfrespect.

Fysiek geeft Gele Topaas kracht en energie en helpt bij vermoeidheid en uitputting. Het bevordert herstel na een operatie of ziekte en stimuleert de bloedcirculatie en weefselregeneratie.

Het heeft een positieve werking op de lever, maag, nieren, blaas, galblaas, het hormoonstelsel, dementie, ziekte van Alzheimer, depressie en koude handen en voeten.

Verzorging

Topaas kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden maar kan onder invloed van fel zonlicht verkleuren.

Metafysische eigenschappen

 • Chakra: sacraal chakra (2e) en zonnevlecht chakra (3e)
 • Sterrenbeeld: Boogschutter, Leeuw en Maagd en Schorpioen
 • Element: lucht en vuur
 • Planeet: Jupiter
 • Kernwoorden: Rustig – Vergevingsgezind – Vrijgevig
 • Affirmatie: “Ik ben puur, mooi en straal.”

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.