Yooperliet kralenarmband 10 mm met Labradoriet schedel

16,95

Yooperliet

 • Kernwoorden: Waarheid – Rust – Acceptatie
 • Affirmatie: “Ik heb controle over hoe ik reageer op dingen die confronterend zijn.”

Labradoriet

 • Kernwoorden: Intuïtie – Kracht – Transformatie
 • Affirmatie: “Ik ben gericht op mijn waarheid en mijn doel.”

grootte schedel +- 20 mm x +- 29 mm – dikte +- 9,5 mm

 

 

4 op voorraad

Verlanglijst
Verlanglijst

Gratis verzending voor bestellingen boven €80 in België en €100 in Nederland

 • Done Cleansed & charged
 • Done High quality crystals & minerals
 • Done Hand-picked with care
GUARANTEED SAFE CHECKOUT
 • Visa Card
 • MasterCard
 • PayPal
 • Apple Pay
 • chakraspirit

Beschrijving

Yooperliet heeft in normaal daglicht meestal een grijze of bruinachtige kleur. Wanneer het wordt belicht met een ultraviolet (UV) lichtbron, zoals een blacklight, straalt Yooperliet een opvallend oranje-geel tot groenachtig licht uit.

Yooperliet werd ontdekt door Erik Rintamaki, een inwoner van Michigan, Verenigde Staten. In 2017 was Rintamaki aan het zoeken naar stenen op de stranden van Lake Superior in Michigan, toen hij stenen met een ongewone fluorescerende gloed vond. Hij realiseerde zich al snel dat deze stenen een nieuwe ontdekking waren en noemde ze “Yooperlites”, afgeleid van de bijnaam “Yooper” die wordt gebruikt voor inwoners van het Upper Peninsula (U.P.) in Michigan.

De ontdekking van Yooperliet kreeg veel aandacht en het mineraal werd al snel populair onder kristalliefhebbers en verzamelaars.
Yooperliet rotsen zijn eigenlijk Syeniet rotsen die rijk zijn aan fluorescerend Sodaliet. Het is het fluorescerende Sodaliet dat dit kristal die ongelooflijke oranje en gele gloed geeft onder een UV-licht.

Dit artikel en het ruwe materiaal komen uit China en niet uit Amerika, en daarom worden ze officieel niet als Yooperliet erkend. Hoewel ze een soortgelijke combinatie hebben en er praktisch hetzelfde uitzien, is er in dat opzicht weinig verschil tussen deze stenen.

Werking

Yooperliet wordt op spiritueel gebied geassocieerd met positieve energie, helderheid en bewustzijn. Het wordt beschouwd als een kristal van verlichting en spirituele groei, en heeft verschillende spirituele eigenschappen toegeschreven gekregen.

Een van de eigenschappen van Yooperliet is het vermogen om de intuïtieve vermogens te versterken en te helpen bij het verkrijgen van dieper inzicht en begrip. Het wordt gezegd dat Yooperliet een beschermende energie bezit, waardoor het kan helpen negatieve invloeden af te weren en de aura te zuiveren.

Yooperliet kan ook de verbinding met hogere spirituele sferen vergemakkelijken en helpen bij het bereiken van diepere meditatieve staten. Het dragen of werken met Yooperliet wordt geassocieerd met het vergroten van gevoelens van vreugde, geluk en positiviteit.

Daarnaast kan Yooperliet ondersteuning bieden bij spirituele groei en bewustwording, waardoor het je kan helpen om je pad van persoonlijke evolutie te versterken.

Verzorging

Yooperliet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Metafysische eigenschappen

 • Chakra: derde oog chakra (6e), kruin chakra (7e)
 • Element: water
 • Kernwoorden: Waarheid – Rust – Acceptatie
 • Affirmatie: “Ik heb controle over hoe ik reageer op dingen die confronterend zijn.”

 

Labradoriet is meestal grijs of groen van kleur maar kan ook transparant goudgeel zijn. Deze steen vertoont van nature, ook als het getrommeld of gepolijst is, putjes en oneffenheden.

Mythologie

De steen werd in 1780 aan de Atlantische oostkust van de regio Labrador in Canada ontdekt door een pater en door hem naar het gebied vernoemd.

De Finse variant van Labradoriet wordt soms Spectroliet genoemd vanwege de rijke kleuren en schillerende effecten.

Werking

Labradoriet werkt beschermend en vergroot geestelijke kracht.

Het reinigt en versterkt de aura en beschermt je tegen onder andere negatieve energie, negatieve mensen, mensen die energie zuigen, entiteiten en overprikkeling.

Het is daardoor ook een heel geschikte steen voor hooggevoelige of hoogsensitieve mensen. Het vermindert stress en angst en helpt je in je kracht staan.

De steen helpt een connectie maken met je intuïtie, gidsen, hogere energieën, spirituele kennisbronnen, andere dimensies, vorige levens en helpt je ook weer veilig naar het hier en nu terugkeren. Het is hierdoor een goede steen om te dragen bij meditatie, mediumschap, lichtwerk, sjamanistische reizen, droomwerk en andere spirituele activiteiten.

Fysiek werkt Labradoriet pijnstillend en bloeddrukverlagend. Het heeft een positieve werking op de longen, bronchitis, verkoudheid, de ogen, hersenen, stofwisseling, reuma, jicht en (pre)menstruele klachten.

Naast de algemene eigenschappen van Grijze en Groene Labradoriet hebben Gouden Labradoriet en Spectroliet de volgende aanvullende eigenschappen:

Gouden Labradoriet werkt motiverend en opbeurend. Het helpt je vooruit komen als je het gevoel hebt vast te zitten en maakt optimistisch, assertief en creatief. Het versterkt zelfvertrouwen en geeft energie.

Fysiek heeft de steen een positief effect op de lever, galblaas, maag, milt, bijnieren en (chronische) vermoeidheid.

Spectroliet reinigt de aura en verwijdert negatieve energie en energie die niet bij je hoort. Het maakt van de aura een krachtig beschermend schild en helpt je hoofd leeg maken bij meditatie en spiritueel werk. Daarnaast stimuleert en ondersteunt de steen spirituele ontwikkeling.

Fysiek heeft Spectroliet een positieve werking op stress gerelateerde klachten en slapeloosheid.

Vindplaatsen

Labradoriet wordt vooral gevonden in Australië, Canada (Newfoundland en Labrador), Finland (Ylämaa), Madagaskar en Rusland (Kola).

Verzorging

Labradoriet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Chemische eigenschappen

 • Samenstellling: Na,Ca)Al1-2Si3-2O8
 • Hardheid: 6 tot 6,5 op de schaal van Mohs
 • Dichtheid: 2,68 en 2,72 g/cm³

Metafysische eigenschappen

 • Chakra: keel chakra (5e), derde oog chakra (6e) en kruin chakra (7e)
 • Sterrenbeeld: Leeuw, Schorpioen en Boogschutter
 • Element: water
 • Kernwoorden: Intuïtie – Kracht – Transformatie
 • Affirmatie: “Ik ben gericht op mijn waarheid en mijn doel.”

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.