Xiuyan Jade schildpad

10,00

Xiuyan Jade

 • Kernwoorden: Harmonie – Medeleven – Overvloed
 • Affirmatie: “Ik creëer het perfecte plan voor mijn leven door de perfecte gedachten te kiezen.”

+- 78 mm x +- 44 mm – hoogte +- 35 mm – 140gr

prijs per stuk

 

 

9 op voorraad

Verlanglijst
Verlanglijst

Gratis verzending voor bestellingen boven €80 in België en €100 in Nederland

 • Done Cleansed & charged
 • Done High quality crystals & minerals
 • Done Hand-picked with care
GUARANTEED SAFE CHECKOUT
 • Visa Card
 • MasterCard
 • PayPal
 • Apple Pay
 • chakraspirit

Beschrijving

Xiuyan Jade, ook wel bekend als Xiuyan Yu, is een specifieke variëteit van Jade afkomstig uit de regio Xiuyan in de provincie Liaoning, China.

Xiuyan Jade wordt gewaardeerd vanwege zijn mooie kleurvariaties, variërend van lichtgroen tot donkergroen, soms met witte, gele of bruine aders en vlekken. Het heeft een fijne textuur en een goede dichtheid, waardoor het ideaal is voor het maken van gedetailleerde sculpturen en sieraden.

Naast zijn esthetische waarde heeft Xiuyan Jade ook spirituele en symbolische betekenissen. In de Chinese cultuur wordt Jade beschouwd als een kostbare steen die geluk, welvaart en spirituele wijsheid brengt. Het wordt geassocieerd met harmonie, bescherming en evenwicht. Xiuyan Jade wordt vaak gebruikt in traditionele Chinese geneeskunde en Feng Shui-praktijken vanwege de veronderstelde helende en energetische eigenschappen.

Deze prachtige Jadevariëteit wordt over de hele wereld gewaardeerd vanwege zijn unieke schoonheid en culturele betekenis. Het is een geliefd materiaal voor Jade-liefhebbers, verzamelaars en mensen die op zoek zijn naar een betekenisvol en symbolisch juweelstuk.

 

Jade is de gemeenschappelijke naam voor twee mineralen die als edelstenen worden gebruikt: Jadeïet en Nefriet en kent veel verschillende kleuren: groen, bruin, zwart of wolkenwit, van zeer licht tot zeer donker.

Het Engelse woord Jade is afgeleid (via het Franse l’ejade en het Latijnse ilia ‘flanken, niergebied’) van de Spaanse term piedra de ijada (voor het eerst opgetekend in 1565) of ‘lendensteen’, door het gebruik van jade bij het genezingsproces van aandoeningen van de lendenen en nieren. Nefriet is afgeleid van lapis nefritus, een Latijnse vertaling van het Spaanse piedra de ijada.

Nefriet wordt overwegend ontgonnen in China, maar wordt ook gedolven in Canada, Rusland, Australië en Nieuw-Zeeland. De ontginning van Jadeïet komt voor een grote meerderheid van de wereldwijde winning uit Kachin in Myanmar, maar wordt ook gewonnen in de vallei van de Motagua in Guatamala en Rusland.

Werking

Jade is een beschermende steen en trekt geluk, voorspoed, succes en rijkdom aan.

Het helpt beschermen tegen onder andere ziekte, bedrog, uitbuiting, pech en tijdens het reizen. Het stimuleert liefde, trouw, vriendschap en wijsheid.

De steen werkt kalmerend en stabiliserend bij negatieve gedachten en negatieve emoties als boosheid, verdriet angst en irritatie. Het helpt schuldgevoel en een gevoel van hulpeloosheid verminderen en helpt op een zachte manier voor je zelf opkomen.

Het  leert je dat je er mag zijn en je niet overmatig hoeft aan te passen of mensen over je grenzen heen hoeft laten gaan. Jade is dus een goede steen om te dragen als je gepest, getreiterd of uitgesloten wordt.

Het helpt je ook een connectie maken met de natuur en hiervan genieten. Als je tijdens het slapen een stukje Jade in de buurt hebt, heb je een grotere kans om je dromen te onthouden en hier boodschappen uit te kunnen halen.

Fysiek werkt Jade zuiverend en ontgiftend. Het is één van de belangrijkste stenen voor klachten die verband houden met de nieren en de blaas zoals bijvoorbeeld chronische blaasontsteking, nierstenen en bedplassen.

Het heeft daarnaast ook een positieve werking op de bijnieren, milt, vochtbalans, voortplantingsorganen en vruchtbaarheid, cellulaire regeneratie en lichamelijk herstel na een operatie of ziekte. Het kan kalmerend werken op het zenuwstelsel en het hart en ondersteunen tijdens het bevallen.

Verzorging

Jade kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Metafysische eigenschappen

 • Chakra: hart chakra (4e)
 • Sterrenbeeld: Ram en Vissen
 • Element: aarde
 • Planeet: Jupiter en Venus
 • Kernwoorden: Harmonie – Medeleven – Overvloed
 • Affirmatie: “Ik creëer het perfecte plan voor mijn leven door de perfecte gedachten te kiezen.”

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.