Gouden Obsidiaan Drievoudige Maan met pentakel

24,00

Gouden Obsidiaan Drievoudige Maan met pentakel

Het “Drievoudige Maan” symbool, ook wel bekend als de “Triple Moon”, is een krachtig en betekenisvol symbool in veel spirituele tradities. In het midden van het “Drievoudige Maan” symbool bevindt zich een pentakel, een vijfpuntige ster.

+- 80 mm x +- 30 mm – dikte +- 13 mm

 

 

4 op voorraad

Verlanglijst
Verlanglijst

Gratis verzending voor bestellingen boven €80 in België en €100 in Nederland

 • Done Cleansed & charged
 • Done High quality crystals & minerals
 • Done Hand-picked with care
GUARANTEED SAFE CHECKOUT
 • Visa Card
 • MasterCard
 • PayPal
 • Apple Pay
 • chakraspirit

Beschrijving

Gouden Obsidiaan Drievoudige Maan met pentakel

Het “Drievoudige Maan” symbool, ook wel bekend als de “Triple Moon”, is een krachtig en betekenisvol symbool in veel spirituele tradities. Het bestaat uit drie maansikkelvormen die de verschillende fasen van de maan vertegenwoordigen: was, vol en afnemend. Dit symboliseert de cyclische aard van het leven, zoals geboorte, groei, volheid, afname en wedergeboorte.

In het midden van het “Drievoudige Maan” symbool bevindt zich een pentakel, een vijfpuntige ster. De pentakel heeft diepe esoterische betekenissen en wordt vaak geassocieerd met mystiek en magie. Het symboliseert de vijf elementen: aarde, lucht, water, vuur en ether. Het samenvoegen van het pentakel met de “Triple Moon” creëert een krachtige uitdrukking van vrouwelijke en mannelijke energieën, cycli van de natuur en spirituele verbinding.

Dit symbool wordt vaak gebruikt in moderne hekserij, paganisme en andere spirituele praktijken. Het herinnert ons eraan dat alles in het leven cyclisch is en onderling verbonden, en het nodigt uit tot een diep begrip van de natuurlijke ritmes en krachten van het universum.

Gouden Obsidiaan is Zwarte Obsidiaan met een gouden glans

Zwarte Obsidiaan is opaak zwart van kleur.

Obsidiaan is ontstaan uit snel afgekoeld lava en wordt dus gevonden in vulkanische gebieden.

Mythologie

De benaming Obsidiaan is afgeleid van Obsius, de naam van de Romein die in de oudheid een op Obsidiaan lijkende steen zou hebben gevonden in Ethiopië.

In de steentijd was Obsidiaan een begeerde grondstof omdat het vlijmscherpe snijkanten vormt. Het werd voor messen en wapens gebruikt. Tegenwoordig is het een geliefd materiaal voor kunstvoorwerpen en wordt het ook wel als halfedelsteen in sieraden gebruikt.

Werking

Zwarte Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden.

Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven.

De steen kan als een spiegel werken en helpt ontdekken wie men werkelijk is maar kan ook de minder leuke kanten van de persoonlijkheid aan het licht brengen.

De steen vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrag- en denkpatronen en bevordert de doorstroming van energie.

De steen kan zeer krachtig werken en door de heftige emoties die naar boven kunnen komen en het feit dat sommige (zelf)inzichten ook erg confronterend kunnen zijn, kunnen gevoelige mensen deze steen beter onder begeleiding van een therapeut gebruiken of voor een andere steen kiezen (of voor een zachter werkende variant zoals Apachetranen of Sneeuwvlok Obsidiaan).

Zwarte Obsidiaan beschermt tegen psychische aanvallen, vermindert negatieve geestelijke of spirituele invloeden en neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen.

Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten.

Verzorging

Zwarte Obsidiaan kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Metafysische eigenschappen

 • Chakra: wortel chakra (1e)
 • Sterrenbeeld: Boogschutter en Schorpioen
 • Element: aarde en vuur
 • Planeet: Saturnus
 • Kernwoorden: Bescherming – Groei – Transformatie
 • Affirmatie: “Ik laat dapper los en laat het universum zijn mooie plan voor mij onthullen.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.