Lapis Lazuli hanger – 925 zilver

6,95

Lapis Lazuli

  • Kernwoorden: Eerlijk – Integer – Vertrouwen
  • Affirmatie: “Elke dag, op welke manier dan ook, ben ik verbonden met het universum.”

+- 10 mm – +- 15 mm – +- 5gr

prijs per stuk

voor bijbehorende koorden en kettingen klik hier

6 op voorraad

Verlanglijst
Verlanglijst

Beschrijving

Lapis Lazuli is lichtblauw tot koningsblauw van kleur, vaak met witte of goudkleurige stippeltjes en vlekken.

Mythologie

Lapis is Latijn voor ‘steen’ en lazuli is de genitief van het Middellatijnse lazulum, dat een verbastering is van het Arabische lāzaward, dat weer afkomstig is van het Perzische Lāžward (لاژورد), de naam van mijnen in Turkestan waar Lapis Lazuli werd gevonden. De naam van deze plaats raakte verbonden aan het blauwe gesteente en uiteindelijk ook met zijn kleur. Het Nederlandse woord azuur is, net als de Spaanse en Portugese woorden azul, het Italiaanse azzurro, het Franse azur en het Engelse azure een cognaat.

Vanaf de 13de eeuw importeren Venetianen de blauwe halfedelsteen. Om hieruit pigment te verkrijgen vergruisden zij de stenen, vermengden het met een deeg van hars, was, gom en lijnzaadolie. Daarna werd de bal drie dagen gekneed in een pot met water, waarbij het pigment naar de bodem zinkt. Na droging kan het pigment worden verkocht.

Werking

Lapis Lazuli is een steen van wijsheid, verlichting en inzicht.

Het maakt het hoofd helder en heeft een positieve werking op het geheugen, intellectuele vaardigheden en de opname en verwerking van informatie.

De steen stimuleert zelfinzicht, harmonieuze relaties en vriendschappen en vermindert eenzaamheid. Het maakt sociaal en meelevend, werkt kalmerend bij boosheid en irritatie en bevordert duidelijke en eerlijke communicatie.

Op spiritueel vlak versterkt het spirituele vaardigheden en de intuïtie en stimuleert het de spirituele ontwikkeling. Het helpt bij het astraal of sjamanistisch reizen en bij het contact maken met gidsen en engelen.

Fysiek werkt Lapis Lazuli verkoelend, ontstekingsremmend, pijnstillend en bloeddrukverlagend. Het heeft een positieve werking op de keel, het strottenhoofd, de stembanden, de schildklier, het gehoor, de ogen, de huid, het hartritme, de bloedcirculatie, het zenuwstelsel, de hersenen, duizeligheid, evenwichtsstoornissen, slapeloosheid, hoofdpijn, migraine, depressie, dementie, ziekte van Alzheimer, ADHD, autisme en het herstel na een herseninfarct of TIA.

Verzorging

Lapis Lazuli kan beter niet met water gereinigd worden.

Metafysische eigenschappen

  • Chakra: keel chakra (5e) en derde oog chakra (6e)
  • Sterrenbeeld: Boogschutter, Maagd, Stier en Weegschaal
  • Element: water
  • Planeet: Jupiter, Mercurius, Neptunus en Saturnus
  • Kernwoorden: Eerlijk – Integer – Vertrouwen
  • Affirmatie: “Elke dag, op welke manier dan ook, ben ik verbonden met het universum.”

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.